Wat doe jij?

 

In dit filmpje laat ANNE, samen met Global Goals visionair en architect Thomas Rau, zien wat jij kunt doen voor een prettig leefbare wereld en hoe jij je kansen kunt pakken voor nieuwe energie. Bij ANNE raak je geinsipireerd, geinformeerd over de Global Goals en ontmoet je anderen die daar ook mee bezig zijn. 

ANNE omarmt de 18e Global Goal. En wat doe JIJ?
ANNE presenteert zich als de 18e Global Goal van Utrecht en ANNE neemt jou daarin mee. Een 18e Global Goal, het waren er toch 17? Inderdaad, de 17 Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkelingsdoelen) zijn door de VN in het leven geroepen met als doel: een gezonde toekomst voor onze wereld in 2030. Maar de 18e Global Goal…dat ben JIJ! Want zonder onze gezamenlijke inzet wordt het niks met al die doelen.

ANNE staat voor Alle Nederlanders Nieuwe Energie
Om de Global Goals waar te maken zet ANNE in op ‘nieuwe energie’ in alle opzichten.

ANNE is sinds 2015 getransformeerd van Stichting NOM (Nul-op- de-meter) -een experience-center om bedrijven en consument dichter bij elkaar te brengen op het gebied van duurzame energie- naar de plek die we nu zijn: een startpunt voor Global Goals.

Wij zijn ervan overtuigd dat we de meeste positieve en duurzame energie kunnen opwekken als iedereen zich inzet op zijn of haar favoriete gebied. ANNE spoort haar gasten daarom aan zich met hun talenten energiek in te zetten voor een gezonde toekomst, door de vraag te stellen: ‘En wat doe jíj?’ANNE focust zelf op SDG 18: ‘de mindset veranderen’ en op de energietransitie in Nederland, die hoort bij SDG 7 ‘betaalbare en duurzame energie’.

ANNE ontwikkelt verschillende nieuwe initiatieven zoals Energieke verhalen.nl, de Goalshow en het Global Goal-bord. Met zonnepanelen op ons dak, een warmtepomp in de kelder, isolatieglas en innovatieve verwarmingsmethodes is ANNE een 97% zelfvoorzienend, gasvrij gebouw geworden, waar prima gewerkt kan worden.

 

Global Goal 18: een nieuwe mindset
Visionair en architect Thomas Rau heeft de 18e Global Goal geïnitieerd, tot op niveau van de VN, om hiermee de eerste 17 doelen in een diepere context te verankeren. Het 18e doel stelt hij voor als een nieuwe ‘mindset’: een beschaving die gebaseerd is op een diep respect voor het fundament van het leven en het leven zelf, en die uitgaat van het bewustzijn dat de mensheid onderdeel en niet eigenaar van de aarde is. Wij zijn hier op aarde tijdelijk te gast, maar de gevolgen van onze acties zijn permanent. ANNE vertaalt dit naar jou en mij en zet zich in voor het 18e Global Goal door jou aan te sporen om in actie te komen. Dit doen we door jou de vraag te stellen: WAT DOE JIJ?