Lente

Wat doe JIJ voor de wereld in deze tijden?

Het is lente! Tijd voor de grote schoonmaak. Als je i.v.m. het Coronavirus thuis zit en je misschien nutteloos voelt, weet ANNE 3 fantastische tips om je nu toch lekker nuttig maken voor een gezonde leefomgeving.

Komt ie:

SDG #13 Klimaatactie : Schaf nou eindelijk eens die waterbesparende douchekop aan. Laat die gasoven vervangen door een keramische plaat. Ga voor die gehele isolatie van je huis. Doe de test en kijk wat JIJ kan doen om te bespraren op iedereendoetwat.nl

SDG # 15 Leven op het land : Plant dat balkon vol bloemen die goed zijn voor bijen en vlinders en draag bij aan het herstel van de biodiversiteit. Maak jouw eigen buurt met jouw groene tuin waterbestendig en help daarmee overstromingen voorkomen.  Kijk hier voor tips en een plan.

SDG #12 Verantwoorde consumptie en productie : Dé oplossing voor minder afval en meer duurzame consumtpie is natuurlijk dat je je spullen zelf repareert of laat repareren én tweedehands spullen koopt. Ook nog eens goed voor de portemonnee! Denk ook eens aan het uitlenen van je spullen. Kijk op deze super grappige site van Sire, Iedereen Doet Wat en Ifixit voor begeleiding van je reparatie.

Aan de slag met je kleding? Zat tutorials online om je verder te helpen. Of koop het boek Wear, Repair, Repurpose. Of ga zelf eco zeefdrukken met Bobbinhood. Genoeg tijd voor nieuwe hobby’s nu!

Of ga verantwoord Pubquizen: op zaterdag kun je meespelen met een online Pubquiz waarmee je geld ophaalt voor jouw stamkroeg!

 

Spreken deze thema’s je aan of heb je een beter idee? Start of ondersteun een hartverwarmend initiatief met jouw favoriete thema en jouw unieke talenten.  Verspreid die duurzame olievlek 😉 !

SDG inspiratie

Klik op één van de SDG's en vind een bijpassend event of nieuwsbericht van ANNE.