SDG18-Corona

Vanuit thuis aan de toekomst werken

Afgelast! Dat is het bericht dat je massaal ontvangt vanwege het Coronavirus/COVID-19. Helaas sluit ook ANNE voorlopig haar deuren voor meetings en vergaderingen en werken we allemaal vanuit huis. Gelukkig betekent thuis zitten niet stilzitten. Denk het om! Ga juist nu aan de slag met de SDG’s. Wij zetten alvast wat ideeën op een rijtje. Meer ideeën? Laat het ons alsjeblieft weten!

SDG1 geen armoede: online schuldhulpmaatje

SchuldHulpMaatje zet zich met zo’n 2500 vrijwilligers in 131 gemeenten in Nederland in, om mensen met financiële problemen zo vroeg mogelijk te bereiken. Vroegtijdige hulp kan een schuldensituatie voorkomen. De deskundig opgeleide vrijwilligers vervangen niet de professionele schuldhulpverlening, maar bieden een welkome aanvulling. Waarom zou dat niet online kunnen? Dat verlaagt direct de drempel.

SDG2 geen honger: help de Voedselbank

Hoe komen in deze tijd hulpbehoevenden aan het voedsel van de Voedselbank? Help mee!

“De hulpvraag verschil per voedselbank. We willen je vragen naar de website van de voedselbank bij jou in de buurt te gaan. Kijk hoe je hen lokaal kunt helpen. Het kan zijn dat onze hulpvraag verandert. Dat zullen we berichten via deze pagina. Houdt daarom deze website in de gaten.”

SDG3 goede gezondheid en welzijn: doen we samen!

The obvious: volg de nieuwste maatregelen op, dus blijf goed je handen wassen en werk zoveel mogelijk thuis! Maar ook: stel onze hulpverleners in staat om hun werk te doen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door op te passen op kinderen van hulpverleners. En vergeet niet dat je nog steeds bloed mag geven. Sanquin is gewoon open en neemt de nodige maatregelen om het risico tot besmetting zo klein mogelijk te houden.

SDG4 kwaliteitsonderwijs: online courses!

Scholen gaan sluiten. Is dat niet een geweldige kans om jouw kennis open en bloot te delen of eens bij te spijkeren?! Maak bijvoorbeeld je eigen online les via Wikiwijs. En wist je bijvoorbeeld dat je met EdX of bij de UU heel veel gratis trainingen en cursussen online kunt volgen?

 

Zo, de eerste vier hebben we je alvast cadeau gedaan. Welke ideeën heb jij voor SDG 5 t/m 17? En… Wat doet U(trecht) (SDG18) in tijden van quarantaine?! Inspireer ons en vertel jouw verhaal! Of geef je op als vrijwilliger in jouw regio via gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl.

SDG inspiratie

Klik op één van de SDG's en vind een bijpassend event of nieuwsbericht van ANNE.