Energiematch

Utrechtse EnergieMatch groot succes

Gisteren was het een volle boel. Op zaterdag? Ja! Op zaterdag. Energie-U organiseerde voor de 2e keer een Utrechtse EnergieMatch en met meer dan 70 bezoekers was Ruimzicht goed gevuld. Sander Willemsen van Energie-U kijkt moe maar voldaan terug.

“We wilden met deze middag een heleboel inspiratie en ideeën van bewoners bij elkaar brengen. Om vervolgens mensen en ideeën te koppelen. Meer dan 20 mensen pitchten hun idee en stelden een hulpvraag aan de zaal. Bij ieder initiatief gingen handen de lucht in van mensen die willen helpen! Aan ons nu de schone taak om de nazorg goed te organiseren. Er zaten veel goede plannen bij waar enthousiast op is gereageerd.”

Wat voor plannen bijvoorbeeld?

“Heel populair was de hackathon. Die hebben we vorig jaar in Overvecht georganiseerd en daar is heel veel belangstelling voor. Een aantal Young Energy Specialists wil hun kennis en kunde in zetten voor hun stad, Utrecht. Ook heel leuk was de pitch van Michel Post, die zijn huurwoning gasloos en heel energiezuinig maakte. Zijn tip? Bel Stedin, laat je afsluiten en los dan de problemen op die je tegenkomt. Ik ben echt heel tevreden over deze levendige, bruisende middag bij ANNE.”

Lees ook deze blog van Sander over de Utrechtse EnergieMatch. Hou de site van Energie-U in de gaten voor het vervolg.

SDG inspiratie

Klik op één van de SDG's en vind een bijpassend event of nieuwsbericht van ANNE.