Over ANNE

 

In dit filmpje laat ANNE, samen met Global Goals visionair en architect Thomas Rau, zien wat jij kunt doen voor een prettig leefbare wereld en hoe jij je kansen kunt pakken voor nieuwe energie. Bij ANNE raak je geinsipireerd, geinformeerd over de Global Goals en ontmoet je anderen die daar ook mee bezig zijn. 

ANNE omarmt de 18e Global Goal. En wat doe JIJ?
ANNE presenteert zich als de 18e Global Goal van Utrecht en ANNE neemt jou daarin mee. Een 18e Global Goal, het waren er toch 17? Inderdaad, de 17 Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkelingsdoelen) zijn door de VN in het leven geroepen met als doel: een gezonde toekomst voor onze wereld in 2030. Maar de 18e Global Goal…dat ben JIJ! Want zonder onze gezamenlijke inzet wordt het niks met al die doelen.

DUSSS….laat ANNE zien waar jij warm voor loopt en start nu je eigen Global Goals event, kom flexwerken of gewoon borrelen. Kom naar ANNE en maak het waar!

ANNE staat voor Alle Nederlanders Nieuwe Energie
Om de Global Goals waar te maken zet ANNE in op ‘nieuwe energie’ in alle opzichten.

ANNE is sinds 2015 getransformeerd van Stichting NOM (Nul-op- de-meter) -een experience-center om bedrijven en consument dichter bij elkaar te brengen op het gebied van duurzame energie- naar de plek die we nu zijn: een startpunt voor Global Goals.

Wij zijn ervan overtuigd dat we de meeste positieve en duurzame energie kunnen opwekken als iedereen zich inzet op zijn of haar favoriete gebied. ANNE spoort haar gasten daarom aan zich met hun talenten energiek in te zetten voor een gezonde toekomst, door de vraag te stellen: ‘En wat doe jíj?’ANNE focust zelf op SDG 18: ‘de mindset veranderen’ en op de energietransitie in Nederland, die hoort bij SDG 7 ‘betaalbare en duurzame energie’.

ANNE ontwikkelt verschillende nieuwe initiatieven zoals Energieke verhalen.nl, de Goalshow en het Global Goal-bord. Met zonnepanelen op ons dak, een warmtepomp in de kelder, isolatieglas en innovatieve verwarmingsmethodes is ANNE een 97% zelfvoorzienend, gasvrij gebouw geworden, waar prima gewerkt kan worden.

ANNE’s aanpak
niet lullen, maar poetsen
omdenken: alles is mogelijk
beperkte middelen, maximale impact
doe datgene waar je energie van krijgt

Global Goal 18: een nieuwe mindset
Visionair en architect Thomas Rau heeft de 18e Global Goal geïnitieerd, tot op niveau van de VN, om hiermee de eerste 17 doelen in een diepere context te verankeren. Het 18e doel stelt hij voor als een nieuwe ‘mindset’: een beschaving die gebaseerd is op een diep respect voor het fundament van het leven en het leven zelf, en die uitgaat van het bewustzijn dat de mensheid onderdeel en niet eigenaar van de aarde is. Wij zijn hier op aarde tijdelijk te gast, maar de gevolgen van onze acties zijn permanent. ANNE vertaalt dit naar jou en mij en zet zich in voor het 18e Global Goal door jou aan te sporen om in actie te komen. Dit doen we door jou de vraag te stellen: WAT DOE JIJ?

Bij ANNE
ANNE is dé ontmoetingsplek in Utrecht voor iedereen die met frisse energie iets wil doen voor een gezonde toekomst van onze wereld. ANNE woont in een super leuk, duurzaam gebouwtje midden op het Jaarbeurs-Veemarktplein in Utrecht. Je kunt bij ons terecht voor vergader- en werkplekken, toffe events en om te chillen op ANNE’s Global Goal Roof Top, een heerlijk dakterras op A-locatie.

Met een klein, maar enthousiast team ontvangen wij jou dagelijks en verspreiden onze aanstekelijke energie graag onder iedereen die een beetje gevoelig is voor het verbeteren van de wereld. Ons motto: Maak het waar!

In iedere ruimte staat een koelkast met frisdrank, je rekent alleen af wat je hebt gebruikt. En natuurlijk hebben we flip-overs en schermen. Je kunt eenvoudig zelf reserveren via Seats2Meet of met de widget op de homepage. Bestel dan ook meteen je lunch, lekkers bij de koffie, diner of waar je zin in hebt. Heb je hulp nodig? Bel ons gerust!  030 – 307 54 52.

Ruimzicht

Onze grootste ruimte is Ruimzicht met zoals de naam als doet vermoeden: ruim zicht over het Jaarbeursplein. In Ruimzicht kunnen tot 70 personen terecht. Van borrel tot congres; het kan allemaal. In Ruimzicht vind je ook de GreenHub, om je even terug te trekken in je eigen groene wereld.

De Spiegel

De eigenzinnige Spiegel vind je beneden. Met een schitterende halfronde glazen wand overdag licht en ’s avonds mooi verlicht. Te gebruiken als werkplek, overlegruimte, maar ook in te richten als eventspace. Met ongeveer 48m2 kun je alle kanten op met deze ruimte. Je kunt met maximaal 20 personen comfortabel gebruik maken van de Spiegel.

De Bubbel

De Bubbel is een gezellige huiselijke ruimte met houten vloer waar je je meteen thuis voelt. Je vindt Bubbel beneden, tussen de Voorkamer en de Spiegel. Aan het plafond hebben we speciale geluidsreducerende panelen opgehangen zodat de akkoestiek prima in orde is. Je kunt met maximaal 16 personen comfortabel gebruik maken van de Bubbel.

de Bios

ANNE heeft 2 mini bioscoopjes. De tafel is een smartscreen zodat je direct relevante informatie bij de hand hebt. Uiteraard zitten de bioscoopstoelen heerlijk voor een goed gesprek.

Cockpit

De Cockpit is een heerlijk lichte ruimte boven waar je uitkijkt op het Jaarbeursplein. Je kunt met maximaal 16 personen comfortabel gebruik maken van de Cockpit.

Team ANNE

ANNE in de media