Wie is ANNE?

ANNE | Alle Nederlanders Nieuwe Energie

Wij zijn ANNE! Dé duurzame ontmoetingsplek in Utrecht (naast het Jaarbeursplein) met frisgroene daktuin voor iedereen die met NIEUWE ENERGIE wil werken aan een gezonde toekomst van onze wereld. Boek je duurzame werkplek of meeting bij ANNE, doe mee met een activiteit of organiseer natuurlijk je eigen toffe event! ANNE zet zich neer als de 18e Global Goal van Utrecht en vraagt: “Wat doe JIJDe VN roepen iedereen op om bij te dragen aan het uitvoeren van de 17 global goals (Sustainable Development Goals of SDG’s) om de wereld een betere plek te maken in 2030. ANNE volgt hierin visionair en architect Thomas Rau, die de 18e Global Goal heeft voorgesteld aan de VN om de hiermee onze ‘mindset’ ten opzichte van mens en planeet te veranderen.

 

“Wij zijn het probleem, maar ook de oplossing: een nieuwe mindset voor iedereen. En ANNE is dé plek om daarmee te experimenteren” – Thomas Rau (Circulair Architect) 

Naast de 18e Global Goal voelen we ons ook verbonden met SDG 7 (betaalbare en duurzame energie), 11 (duurzame steden en gemeenschappen), 13 (klimaatactie) en 17 (partnerschap om doelstellingen te bereiken).

Wat gebeurt er bij ANNE? Je kunt bij ons terecht voor vergader- en werkplekken, toffe events en relaxen op ANNE’s Global Goal Roof Top. Met een klein, enthousiast team ontvangen wij jou dagelijks en verspreiden we onze aanstekelijke energie graag onder iedereen die een beetje gevoelig is voor het verbeteren van de wereld. Overdag wordt er bij ANNE gewerkt en overlegd, merendeels voor de SDG’s. ‘s Avonds manifesteren minder draagkrachtige, maar super waardevolle initiatieven zich met mooie evenementen. Benieuwd aan welke SDG jij kunt bijdragen of al bijdraagt? Boek je werkplek of meeting bij ANNE en kijk op onze website of socials voor meer inspiratie! Ons motto: Maak het waar! 

Wie was ANNE?

Sinds 2015 is ANNE getransformeerd van Stichting NOM (Nul-op- de-meter) – een experience-center om bedrijven en consument dichter bij elkaar te brengen op het gebied van duurzame energie – naar de plek die we nu zijn: een startpunt voor de SDG’s. Maar de energietransitie is onderdeel van een groter plaatje en past ook in de andere Global Goals. 

ANNE's team

Arthur
Lippus

arthur@anne-online.nl
(Geestelijk) vader van ANNE en nog twee meiden, bestuurslid, regelaar en kwartiermaker.
lisa bloemers

Lisa
Bloemers

lisa@anne-online.nl
Avonturier, verbinder en programmamaker. Is altijd op pad voor nieuwe samenwerkingen.
Versie 2

Femke Holsbeek

femke@anne-online.nl
Locatiemanager, enthousiasteling, meedenker, gastvrouw. Faciliteert en zoekt naar mooie kansen om bij ANNE neer te zetten.
Etty

Etty
Kastein

etty@anne-online.nl
Kunstenaar, creatieve meedenker, kleurt buiten de lijntjes. Hosten, vormgeven, tekenen. Brengt ANNE met verve in beeld.

ANNE's partners

Duurzaam D66

Een platform van D66-leden die vanuit allerlei invalshoeken bijdragen tot het ontwikkelen, uitdragen en verankeren van duurzaamheid binnen het gedachtegoed van D66. Ze geeft gevraagd en ongevraagd advies en inhoudelijke ondersteuning aan vertegenwoordigers op zowel lokaal, regionaal, landelijk en Europees niveau.

Duurzame Week

Duurzame Week - Green Up Your Life en haar partners helpen je om je (werk)leven te verduurzamen. Vraag jij jezelf af hoe je je leven duurzamer kunt inrichten? Door de events, blogs en video's krijg je praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

Enactus

De studenten zien problemen in Utrecht en zetten sociaal ondernemerschap in om deze problemen op te lossen. Zij doen ervaring op met het runnen van hun eigen sociale en/of duurzame onderneming. En zij ontwikkelen zich door middel van trainingen en workshops, die worden afgesloten met gezellige borrels, vaak bij ANNE!

Energie-U

Energiecoöperatie Energie-U bestaat uit Utrechtse bewoners die duurzame energie thuis, in hun buurt en in onze stad aanjagen, organiseren en bewaken. Energie-U staat voor: samen zorgen dat het goed gaat met onze energie. Met de manier waarop we die uit de grond, de lucht of het water halen. Hoe we die in onze huizen en bedrijven krijgen. Hoe we die gebruiken en wie er de baas over is.

Utrecht4GlobalGoals

Utrecht4GlobalGoals wil zoveel mogelijk Utrechters kennis laten maken met de Global Goals (Sustainable Development Goals) en bereiken dat iedereen in de stad binnen zijn eigen mogelijkheden bijdraagt aan het behalen van de Goals.

VIBA

De Vereniging voor Integrale Biologische Architectuur (VIBA) richt zich op het mens- en milieuvriendelijk bouwen en inrichten van onze woonomgeving. VIBA heeft een integrale kijk op o.a. gezond-, circulair- en natuurinclusief bouwen, geïnspireerd op organische, spirituele architectuur en biomimicry. Hierover geeft VIBA studiebijeenkomsten, excursies en lezingen.

ANNE in beeld