people-standing-in-front-of-wood-pile-1835927

Familieberaad

De partijen en mensen die ANNE mogelijk maken noem ik vanaf nu mijn familie. Net als een echte familie zijn we hecht en zetten we samen de schouders er onder. Op deze zonnige dinsdag hadden we ons eerste familie beraad. Met zo’n 20 enthousiastelingen, een goede sfeer en mooie onderwerpen kijk ik terug op een mooie middag.

De aanwezigen zijn enthousiast over de bijeenkomst. We hebben veel ideeën uitgewisseld over wie ANNE is en hoe we meer leven in de brouwerij kunnen brengen. Het besef is er: achter iedere spijker zit een verhaal in ANNE en dat moeten we meer naar buiten brengen. Want ANNE is ontstaan vanuit een visie, door bijzondere samenwerkingen en veel pielen en prutsen. De ANNE-manier, werd er gezegd. Hoe brengen we het verhaal naar buiten? Bijvoorbeeld een rondleiding voor bezoekers met een audiotour, door een student of op basis van filmpjes. Samenwerking met Duurzaam Gebouwd, Cobouw, Energie-U, een upgrade van het park naast het Rabo GroenHuis en natuurlijk een goed gevulde website.

Jeroen Bosma (Savepartner) – Als ondernemer zie ik echt kansen voor en bij ANNE. Ik geloof dat we samen vraag naar onze producten en diensten kunnen creëren in de markt. Zowel voor particulieren als voor B2B. Nu ANNE steeds meer vorm krijgt, wordt het ook steeds concreter. Zelf ga ik nu, naar aanleiding van het familieberaad aan de slag met een filmpje voor op de website, samen met andere familieleden trouwens. Dat is ook een voordeel, je kunt hier makkelijk partners vinden om samen te werken.

Frank Smit (OptiSolar PVT BV) – Het is mooi om te merken dat er flink wat saamhorigheid is binnen ANNE. Iedereen is bereid om met elkaar mee te denken, en zo ontstaan mooie nieuwe ideeën. Zoals bijvoorbeeld het PVT demodak dat wij samen met andere familieleden hebben gebouwd. We hebben allemaal hetzelfde doel: Het blijde nieuws van de verduurzaming verspreiden. Door elkaar regelmatig te ontmoeten bij ANNE kunnen we grotere stappen maken.

Harmke Bekkema (Stroomversnelling) – Ik vond het heel leuk en inspirerend te zien waar de anderen mee bezig zijn. Doordat we allemaal met hetzelfde onderwerp bezig zijn, kun je zinvolle verbindingen maken. Zo kwam ik er achter dat Jaga, net als wij, bezig is met een VVE traject. Een mooie kans om samen te werken en zo betere resultaten te bereiken.

 

Gastoptredens
Te gast waren ook Rianne Bakker van Energie-U en Jan van de Weijer van de Beurs Eigen Huis die in
oktober wordt georganiseerd in de Jaarbeurs.

Energie-U organiseert dit jaar diverse informatieavonden voor inwoners van Utrecht; bij ANNE. Een mooie kans voor de familie van ANNE om te laten zien wat zij ‘in huis hebben’. Wil je een keer jouw product of dienst pitchen, op een informatiemarkt staan of een rondleiding verzorgen? Meld je aan bij Rianne rianne@dutopia-advies.nl

SDG inspiratie

Klik op één van de SDG's en vind een bijpassend event of nieuwsbericht van ANNE.