Event 25 maart, 20.00 uur Aardgasvrij

We Energy game

Meer informatie en aanmelden
Energie-U

Hoe maak je een stad energieneutraal? En hoe zorg je daarbij dat productie, profit, people en planet in verhouding zijn? Een kwestie van slim onderhandelen en goed combineren. Waarbij het team dat de gemeenschap van voldoende energie voorziet én daarbij alle verschillende belangen in evenwicht houdt, wint. Een leuk spel voor jong en oud, groen of niet groen. Geef je op: infoavond@energie-u.nl.

Speluitleg:
Tijdens de We Energy Game gaat het erom binnen de tijd een stad of dorp van voldoende, betaalbare energie uit duurzame bronnen te voorzien. Tijdens het spel zal blijken dat er niet één oplossing is. En ook dat duurzaamheid niet zozeer een technisch, maar vooral ook een sociaal vraagstuk is. Ook al is er bijvoorbeeld veel draagvlak voor zonnepanelen, de zon schijnt niet altijd, dus er zijn ook andere bronnen nodig. Wind levert veel energie op, maar omwonenden zijn vaak tegen. Dat ligt weer anders voor biomassa, maar daarvan zijn de opbrengsten weer laag en het ruimtebeslag groot. Zo heeft elk scenario voor- en nadelen. De uitdaging is het vinden van de optimale balans.

Iedereen kan meedoen met de game, maar meld je wel even aan want er zijn maar 70 plekken. Deelname is gratis, voor drankjes vragen we een kleine vergoeding. Die kun je met de pin betalen.

Deze avond is een samenwerking van ANNE, de NMU en Energie-U.