Event 4 december, 17.00-21.00 uur Energiecoaches

Training Energiecoach #2

Meer informatie en aanmelden
Hoom

Hoom organiseert op 27 november, 4 december en 11 december een driedelige training voor energiecoach. Deze open training is ideaal voor energie coöperaties die enkele energiecoaches willen opleiden, of voor energiecoaches die niet aanwezig konden zijn tijdens hun eigen lokale training. Heb je interesse in een training op locatie? Stuur een mail naar info@hoom.nl

Wat is een energiecoach?

Als energiecoach ga je namens je coöperatie op bezoek bij mensen thuis (woningeigenaren) om samen de mogelijkheden voor energiebesparing in de woning te bekijken. Je hebt geen uitvoerige technische kennis nodig om het gesprek met woningeigenaren aan te gaan. Na de training kun je samen met een bewoner vaststellen welke maatregelen passend zijn voor het aanvragen van een offerte. Zo heeft een bewoner meer inzicht in de te nemen maatregel en de vervolgstappen en krijgt een bedrijf een serieus geïnteresseerde klant.

Wat leer je tijdens de training?

• De theorie en toepassingen van CO2 besparende maatregelen in een woning op het gebied van bouw- en installatietechniek
• Vuistregels voor verduurzamingsmaatregelen
• Het stellen van de juiste vragen bij het verduurzamen van een huis
• Wat doet een energiebesparende maatregel, welke invloed hebben ze op elkaar, wat past niet bij elkaar en wat is de beste volgorde?
• De wens van een bewoner en de praktische toepasbaarheid op het netvlies
• De gewenste maatregel in relatie tot monumentale status, onderhoud en budget
• Wat laat je aan bod komen in een gesprek met een bewoner?
• Een introductie in het Hoomdossier (een tool voor het in kaart brengen van de woning en de wensen met een kostenplaatje).

Praktisch

27 november (bouwkundig)
4 december (installaties)
11 december (energieke gesprekken)

Locatie: ANNE
Tijd: 17:00-21:00 (inclusief eten)
Kosten: geen, wel verwachten we dat je alle drie de bijeenkomsten bijwoont
Meer informatie: info@hoom.nl of 088- 00 62 000