Utrecht Aardgasvrij

Stadsakkoord Utrecht Aardgasvrij

Hoe zorgen we ervoor dat woningen en gebouwen in Utrecht energiezuiniger worden? Samen! ANNE tekent op 5 juni mee met het Stadsakkoord Utrecht Aardgasvrij, samen met wethouder Lot van Hooijdonk en andere partijen. 

Op ‘Dealmakersdag’ (10 december) hebben weer veel partners uit de warmteketen concrete afspraken gemaakt voor samenwerkingsprojecten die bijdragen aan een aardgasvrij Utrecht. In februari hield de gemeente een meet-up om 25 van deze deals aan te scherpen en te verrijken. Ook werd de keten van energietransitie partners in beeld gebracht: vastgoed eigenaren, energie infrastructuur partijen, financiers, uitvoerders, kennisinstellingen, adviespartijen en overheden. Met het Stadsakkoord Utrecht Aardgasvrij geven organisaties aan de benodigde mensen en middelen beschikbaar te stellen voor de betreffende deal(s).

De deals zijn onder te verdelen in de thema’s:

  • Stad betrekken en bewustwording vergroten
  • Kennis en successen delen
  • Slim samenwerken en innoveren
  • Zorgen voor opleidingsplekken en werk

Dat past zeker bij ANNE toch? Want ANNE is dé ontmoetingsplek centraal in Utrecht waar meetings en gesprekken plaatsvinden over de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) in het algemeen en de energietransitie in het bijzonder. En ANNE is (als potentieel slooppand!) al 3 jaar aardgasvrij. Wij sporen onze bezoekers aan de gesprekken en afspraken daaruit zo concreet mogelijk te maken vanuit onze 18e SDG: Wat doet U?! En wij zetten ons team en onze middelen in om de goede voorbeelden daarvan beter zichtbaar te maken, offline en online. In ANNE, op www.anne-online.nl, op www.EnergiekeVerhalen.nl en bij en met onze partners. Zo helpen we Utrecht vol gas vooruit. Aardgasvrij!

Ondertekening

wanneer: vrijdag 5 juni 2020 van 15.00 tot 17.00 uur
waar: ANNE, Veemarktplein 41, Utrecht
aanmelden: via deze link.

Programma
14.45 Inloop
15.15 Start en welkom
15.30 Kennisdeling: spreker Marko Hekkert
16.00 Inspiratie: 4 pitches
16.20 Startsein: wethouder Lot van Hooijdonk
16.30 Ondertekening akkoord
17.00 Netwerkborrel

SDG inspiratie

Klik op één van de SDG's en vind een bijpassend event of nieuwsbericht van ANNE.