Fotograaf: MichielTon.com

Nationale Zaaidag: ben jij erbij?

Op 22 april is het Nationale Zaaidag! Gelukkig kan dit – met de juiste voorzichtigheid – gewoon doorgaan. Ook ANNE zaait dit jaar weer op haar prachtige dakterras om de bijtjes bij te staan. Wat doe jij voor de bij op jouw balkon of in jouw tuin? 

Om te kunnen zaaien moet je natuurlijk eerst zaadjes aanschaffen. Je kunt biologische bloemzaadjes ophalen bij één van de 700 deelnemende voedselbanken. Vind hier welke Voedselbank zaadjes uitdeelt bij jou in de buurt. Wil je een hele berg aan zaadjes? Bestel ze dan online, bijvoorbeeld via de webshop van The Pollinators.

Alle zaden zijn geheel biologisch en bijvriendelijk geteeld. Tom van de Beek, founder van The Pollinators:

“Het Nederlandse landschap, zowel in de stad als op het platteland, kent een groot tekort aan verscheidenheid. Door deze campagne zorgen we voor bewustwording rondom het belang van bestuivers, maar ook meteen voor meer biodiversiteit. We kiezen voor een biologische bloemenmix, omdat we zeker willen zijn dat het effect op bijen ook daadwerkelijk positief is”.

Het gaat slecht met de bijen.

Van de 359 soorten die in ons land leven staat 55% op de rode lijst, terwijl ze van levensbelang zijn voor een gezonde biodiversiteit. Ook ons eigen voedsel is voor een groot deel afhankelijk van bestuiving door insecten zoals bijen. Hoog tijd dus om onze kleine vrienden te helpen!

Een van de dingen die jij kunt doen, is bloemen zaaien die vol zitten met voedsel voor bijen. Biologische bloemen welteverstaan, want bestrijdingsmiddelen zijn ontzettend schadelijk – ook voor levensbelangrijke insecten.

Dus… Nationale Zaaidag op 22 april,??

SDG inspiratie

Klik op één van de SDG's en vind een bijpassend event of nieuwsbericht van ANNE.