Hackathon Lelystad

Hackathon: Lelystad verdient beter plan!

Hoe maken we samen een nieuwe duurzame omgeving als Lelystad Airport niet open gaat?

Lees hier de terugblik op dit event

Lelystad (Airport) verdient een beter plan

Ben je enthousiast, creatief, geïnteresseerd of gewoon nieuwsgierig? Wil jij je visie of idealen delen? Ben je een belanghebbende of beschik je over inhoudelijke kennis? Geef je op en kom mee plannen maken!

#Hackathon Lelystad op 8 februari

Op zaterdag 8 februari gaan we tijdens de Hackathon aan de slag met 6 onderwerpen. Het doel is om aan het einde van de dag een innovatieve en creatieve oplossing te hebben bedacht voor het gebied Airport Lelystad (275 hectare, omvang van 550 voetbalvelden!). De top 3 mag de plannen presenteren tijdens de Donut D-Day in april dit jaar. Daar zal het winnende plan worden gekozen!

In het uitwerken van de plannen hebben jullie de gehele dag beschikking over 3 coaches die

met jullie de ideeën uit werken tot concrete plannen. De coaches zijn Ruud Koornstra (Nationale Energiecommissaris), Geanne van Arkel (‘MVO-manager van het Jaar’ 2018) en Hilde Latour (Basisinkomen Vereniging/Mission Possible).

Via de #DoeMee app zijn er de afgelopen weken tal van ideeën ingestuurd. Alle ideeën waren welkom, zolang ze maar pasten binnen de Donut-theorie* van Kate Raworth en de SDGs**. Uit deze lijst zijn de bovenstaande 6 thema’s gekomen die tijdens de Hackathon omgezet zullen worden in concrete plannen:

  • Duurzame landbouw en voedselproductie
  • Station HSL/Hyperloop
  • Natuurontwikkeling
  • Divers wonen
  • Groene recreatie
  • (Waterstof) energiecentrale

Iedereen die van een duurzame uitdaging houdt is  8 februari as #HackathonLelystad van harte welkom! De Hackathon zal worden afgesloten door korte pitches waar via de #DoeMee app zal worden gestemd door de aanwezigen om de top 3 te vormen die de plannen mogen presenteren tijdens de Donut D-day (april 2020).

Aanmelden: hackathonLelystad@wijzijncodeoranje.nl
Nadere informatie volgt nadat je je hebt opgegeven.

 

Deze dag wordt georganiseerd door: 
Marielle Cornielje, Conny Gemke, Noah Hajji, Han van Staveren, Bert Blase, Lonneke Dikmans

Voor meer informatie:
hackathonLelystad@wijzijncodeoranje.n

SDG inspiratie

Klik op één van de SDG's en vind een bijpassend event of nieuwsbericht van ANNE.