18-wat-doet-u

ANNE omarmt 18e Global Goal: en wat doe jij?

Op vrijdag 21 juni wordt ANNE 18! En dat vieren we met het ANNE-festival. Kom je ook? ANNE ondergaat dit jaar een transformatie door zichzelf te presenteren als de 18e Global Goal van Utrecht en ANNE neemt jou daarin mee. Een 18e Global Goal, het waren er toch 17? Inderdaad, de 17 Global Goals zijn door de VN in het leven geroepen met als doel: een gezonde toekomst voor onze wereld. Maar de 18e Global Goal… dat is ANNE en dat ben jij! Want zonder onze gezamenlijke inzet wordt het niks met al die doelen. ANNE spoort haar gasten vanaf nu aan zich met hun talenten energiek in te zetten voor een gezonde toekomst, door de vraag te (blijven) stellen: ‘en wat doe jíj?’

Een aantal jaar geleden heeft Thomas Rau de 18e Global Goal geïnitieerd, tot op niveau van de VN. Met als doel de eerste 17 doelen in een diepere context te verankeren. Het 18e doel stelt hij voor als nieuwe beschaving die gebaseerd is op een diep respect voor het fundament van het leven en het leven zelf, en die uitgaat van het bewustzijn dat de mensheid onderdeel en niet eigenaar van de aarde is. ANNE, geïnspireerd door Rau, zet zich in voor dat 18e doel door jou aan te jagen in actie te komen. Dit doen we door jou de vraag te stellen: WAT DOE JIJ?

ANNE-festival
Nieuwsgierig naar ANNE? Kom naar het ANNE-festival op vrijdag 21 juni tussen 14.00 en 23.00 uur. Maak kennis met alle Global Goals en kijk wat jij kan doen! Het is een middag en avond vol Escape Games, theater en workshops zoals ‘Ontwerp je eigen tiny house’, lach mee met de stand-up comedian, leer alles over healthy urban shopping en nog veel meer! Of kom gewoon een biertje drinken met team ANNE. Dit alles onder genot van lekkere deuntjes, hapjes en drankjes. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Reserveer wel je tickets via de ANNE website, want er is een beperkte capaciteit.

De Goal Show
ANNE introduceert tijdens het ANNE-festival een nieuw concept: De Goal Show. Hiermee gaat ANNE vanaf 21 juni op reis langs allerlei events en locaties om jou in actie te krijgen voor 1 of meerde Global Goals. De Goal Show is een debat, quiz en comedy in één, alles rondom de Global Goals. In deze eerste editie staat numero 11 centraal: duurzame steden en gemeenschappen. Rond dit thema bieden wij een podium voor lokale ondernemers en particulieren onder de noemer ‘wie ben ik’, organiseren we een p-p-pubquiz, kun je lachen met een stand up comedian Patrick Meijer en ontmoet je allerlei andere speciale gasten, waaronder raadslid Floor de Koning (GroenLinks) en Dimitri Gilissen (VVD).

Nog meer primeurtjes

In het kader van ANNE’s transformatie tot ‘18e Global Goal’ introduceert ze tijdens de komende Duurzame Week (15 t/m 22 juni) onder andere:

  • de Energie Escape Box die op dit moment speciaal voor ANNE wordt ontwikkelt door Escape Event en die jij op het ANNE-festival als eerste mag uitproberen. Jouw input wordt meegenomen in de ontwikkeling van het final product. Wat kun je verwachten? De energietransitie is al een tijd in volle gang! Om in 2050 energieneutraal te zijn moet er nog een grote groep betrokken worden bij de transitie. Anders dreigt het he-le-maal mis te gaan. Kan jij zorgen dat het doel wordt behaald binnen de tijd?
  • de Global Goal-phone die tijdens De Duurzame Week (15 t/m 22 juni) op de Neude komt te staan en daarna bij ANNE. Een ouderwetse draaitelefoon met een nieuwerwets snufje waarmee jij kunt vertellen wat je als het gaat om de Global Goals en ook kunt luisteren naar inspirerende initiatieven van anderen.
  • een Global Goal-bord bij de ingang van ANNE, waar je alle initiatieven, samenwerkingen en events in Utrecht per Global Goal ziet hangen. Wij brengen ze voor jou in kaart!

ANNE | Alle Nederlanders Nieuwe Energie
ANNE is dé ontmoetingsplek in Utrecht voor iedereen die met frisse energie iets wil doen voor een gezonde toekomst van onze wereld. ANNE woont in een super cool duurzaam gebouwtje midden op het Jaarbeurs-Veemarktplein in Utrecht. Je kunt bij ons terecht voor vergader- en werkplekken, toffe events en om te chillen op ANNE’s Global Goal Roof Top, een heerlijk dakterras op A-locatie. Met een klein, maar enthousiast team ontvangen wij jou dagelijks en verspreiden onze aanstekelijke energie graag onder iedereen die een beetje gevoelig is voor het verbeteren van de wereld. Ons motto: Maak het waar!

SDG inspiratie

Klik op één van de SDG's en vind een bijpassend event of nieuwsbericht van ANNE.