Herman Broodacademie bij ANNE

Duurzaam ondernemen als muzikant. Hoe dan?!

ANNE ontving deze week de muzikale studenten van de Utrechtse Herman Broodacademie onder begeleiding van singer songwriter en klimaatactivist Florian Wolff en docente Marije van Bommel, bekend als de meest duurzame mbo-docent van Nederland. Ze kwamen naar ANNE voor inspiratie over duurzaam ondernemerschap en vonden die ook!

 

De studenten over ANNE:

“Ik ben niet zo van het groen, maar ik vind dit wel heel toffe ruimtes bij ANNE. En ik zie niet gelijk dat dit een super groene duurzame plek is. Maar dat is juist wel leuk, het kan ook gewoon ‘normaal’.”

Florian Wolff is naast singer songwriter ook klimaatactivist en geeft de studenten daarmee het goede voorbeeld:

“Als muzikant of kunstenaar ben je een spiegel voor de maatschappij en heb je als rolmodel veel meer invloed dan je denkt. “It is an artist’s duty to reflect the times” (Nina Simone). Dat is je unieke kwaliteit als kunstenaar, dat je een statement kunt maken, een spiegel kunt zijn, en daarmee inspireert. Dus als je die kans laat liggen is dat zonde.”

ANNE vroeg de studenten: Wat doe jij?

“Bewustzijn vind ik als eerste stap al heel belangrijk. Veel mensen zijn zich nog niet eens bewust van hun gedrag.” 

“Ik doe nog niet genoeg! Maar ik eet wel minder vlees, terwijl dat vanuit mijn familie helemaal niet de gewoonte is.”

Daarop zegt ANNE natuurlijk: het hoeft niet perfect! Gewoon doen! Met enthousiasme en ondernemingszin vertrokken de studenten weer met allerlei plannen om zelf bij ANNE een muzikale klimaatshow te organiseren.

Ook geïnspireerd? Organiseer nu jouw eigen event bij ANNE en maak het waar!

SDG inspiratie

Klik op één van de SDG's en vind een bijpassend event of nieuwsbericht van ANNE.