petroldollars_poster

Documentaire Eline Hesse: duurzaam beleggen

Gaan idealen samen met kapitaal? Documentairemaakster Eline Floor Hesse, creatieveling, activist, en een van de gasten van ANNE, gaat deze vraag moedig aan.

Eline wil millennials, de babyboomgeneratie en financiële professionals aan het denken zetten over de daadwerkelijke ‘duurzame’ impact van hun investeringen. In haar nieuwe documentaire ‘PETROL DOLLARS FOR A DIFFERENT ENGINE’ ontvangt Eline een effectenportefeuille van haar vader met onder andere aandelen in Shell en MacDonalds. Hoe gaat ze dit zo duurzaam mogelijk investeren? Zo zie je, ook ANNE’s gasten werken aan de Global Goals.
#Wat doe jij #nieuweenergie #SDG 8 eerlijk werk en economische groei #SDG 12 verantwoorde consumptie en productie

ANNE interviewde Eline Hesse.

 

Kreeg je nieuwe hoop tijdens het maken van de documentaire?

Ja zeker. Waar ik veel hoop uit put, is dat veel millennials met dezelfde vraag bezig zijn: is rendement het enige belangrijke, of gaat het erom dat je een daadwerkelijke impact op de wereld hebt?

Wat zijn je aanbevelingen om zelf tot actie te komen?

Ik vind het een goed idee dat mensen op een eigen zoektocht gaan. Er zijn veel vermogensadviseurs, maar het is belangrijk je eigen onderzoek te doen om zoveel mogelijk verschillende perspectieven te krijgen en je af te vragen: wat is de daadwerkelijke impact? Banken moeten veel transparanter gaan tonen wat de impact is van jouw belegging en daar is ook een onafhankelijk vergelijkingssysteem voor nodig. De aandelenmarkt is heel ondoorzichtig. Elke bank zegt nu dat zij het duurzaamst zijn.

Wat vind jij van ANNE?!

Echt een hele leuke plek. Vooral dat het hele gebouw zo duurzaam is, compleet met warmtepompen en zonnepanelen en dergelijke.

PETROL DOLLARS FOR A DIFFERENT ENGINE

Première 14 december  in De Balie, Amsterdam

 

ANNE deelt inspirerende verhalen en vraagt ‘Wat doe jij’?

#Wat doe jij #nieuweenergie #SDG 8 eerlijk werk en economische groei #SDG 12 verantwoorde consumptie en productie

SDG inspiratie

Klik op één van de SDG's en vind een bijpassend event of nieuwsbericht van ANNE.