uitagenda

Bewust uitgaan in Utrecht

In Utrecht zijn er veel organisaties, stichtingen en bedrijven aan de slag met duurzaamheid, circulariteit, de global goals, energieneutraal, CO2 neutraal, gasloos en meer. Deze begrippen hebben allemaal andere betekenissen en doelen, en vervullen ze allen op hun eigen manier. Maar het hogere doel is bij allen hetzelfde, ze willen met stapjes de wereld een beetje mooier en beter maken. ANNE vond het hoog tijd om de samenwerking op te zoeken en nam initiatief om met grote (event)programmeurs om te tafel te gaan.

Een concreet resultaat is de groene UIT-ladder, toegevoegd aan de welbekende UIT-agenda van Utrecht. Met als doel de ‘gewone’ bezoekers van Utrecht inzicht te geven in welke groene activiteiten en evenementen zij kunnen bezoeken. En om de organisatoren inzichten te geven in welke activiteiten andere groene initiatieven houden. Dit om samen te werken, elkaar te versterken en Utrecht verder te helpen.

Op dit moment werken we samen met Energie U, Tivolivredenburg, Social Impact Factory, The Greenhouse, Milieucentrum en de Duurzame week. Organiseer jij ook als organisatie, bedrijf of stichting ‘bewuste’ events en wil je samen met ons die programmering een podium bieden? Mail naar tessa@anne-online.nl

SDG inspiratie

Klik op één van de SDG's en vind een bijpassend event of nieuwsbericht van ANNE.