Ervaringsverhaal Leverancier

Ik schrok wakker en dacht: dit is het!

| 20 maart 2018

Bert Veenma (links) is samen met zijn compagnon Frank Smit een wereldverbeteraar. “Ik wil niet rijk worden, maar de wereld gewoon een beetje mooier en duurzamer maken.” Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar dat zijn de heren absoluut niet. Met concrete producten die in een groot deel van de Nederlandse huizen gebruikt kunnen worden om op een duurzame manier comfortabel te wonen. Eén van die producten is het ThermoBlock, op ANNE’s dak te bewonderen.

Hoe het zo gekomen is

“Ik schrok een keer wakker naast mijn vrouw en dacht: ik heb het! Een tuinslang die in de zon ligt, wordt warm. Als ik nou lucht langs die slang zou kunnen laten stromen, zou ik een onuitputtelijke bron van energie hebben. Ik ging uit bed, maakte een schets en vroeg patent aan.” En zo gezegd, zo gedaan. Bert en Frank ontwikkelden het Thermoblock op basis van dit idee.

Wat is een Thermoblock?

Als je zonder gas je woning wil verwarmen, moet de warmtepomp ergens warmte vandaan halen. Het Thermoblock is een stille warmtebron zonder bewegende delen voor je warmtepomp. Hij bestaat uit een aantal pijpen met een vloeistof. De lucht die erlangs gaat is een andere temperatuur. Dit verschil zorgt dat er energie / warmteoverdracht naar de vloeistof plaatsvindt. Deze warmte wordt gebruikt door de warmtepomp om je woning of gebouw te verwarmen. Het Thermoblock is ook te plaatsen als Thermoschutting in de tuin als je geen geschikte ruimte op je dak zou hebben. Het maakt geen geluid. Heerlijk toch…