Ervaringsverhaal Bewonerservaring

Blije bewoners in De Bilt

Meer over de maker
| 28 februari 2018

In De Bilt renoveerde Talen Vastgoed onderhoud twee flats. Twee bewoners vertellen wat zij er van vonden.

Mevrouw Kikkert - bewoner flat H. van Erpweg sinds 1976

Ik heb de renovatie vanaf de uitvraag meegemaakt. In een handleiding stond precies wat er van dag tot dag op welk nummer ging gebeuren. Door middel van kleuren werd aangegeven hoeveel overlast de werkzaamheden zouden geven. Ik heb mij toen onvoldoende gerealiseerd dat zo’n schema vanuit de bouwer wordt bekeken. In een huis vol opgestapeld meubilair en zonder keuken en sanitair, heb ik me drie dagen lang best ontheemd gevoeld. Gelukkig kon ik die drie gebruikmaken van een rust- en doucheruimte. Met mijn ervaring heb ik anderen kunnen voorbereiden op wat komen ging. Ondanks de ongemakken tijdens de renovatie, ben ik zeer tevreden over de gang van zaken. Ik heb met de andere bewoners mijn tevredenheid geuit met een 8,4.

Mevrouw van Oosterom (80)

Ik moet wel wennen aan al die nieuwe technische snufjes. Ik ga binnenkort mijn hulp instrueren dat het nieuwe ventilatiesysteem af en toe moet worden schoongemaakt. De renovatie is me niet in de koude kleren gaan zitten, ik moest bijvoorbeeld alles inpakken. Gelukkig waren er veel behulpzame mannen die mij hebben geholpen met verhuizen. Ik zag er erg tegenop en heb er wel een paar slapeloze nachten van gehad, maar het was het zeker waard. Nu heb ik een mooie nieuwe badkamer, een nieuwe keuken, dubbele beglazing en een nieuw balkon!

Talen Vastgoedonderhoud


De twee flats in De Bilt zijn voor ons als aannemer een ‘baanbrekend’ project geweest. Niet alleen qua (bouw)technische uitdagingen, maar zeker ook op het gebied van communicatie met de bewoners. Hiervoor hebben we onze bewonersbegeleider ingezet, die vragen en klachten van bewoners gelijk oppakte en op tijd informeerde. De flats zijn helemaal geïsoleerd met een goede luchtdichte schil om het gebouw: nieuwe kozijnen, trippel glas, dakbedekking met een hoge isolatiewaarde en een dik isolatiepakket met steenstrips op de gevel. Na goede isolatie kwam stap twee: het opwekken van energie. Naast de zonnepanelen en -boilers op het dak wordt er aan de Van Houtenweg gebruik gemaakt van een brandstofcellentechniek (Blue-Gen). Met dit apparaat kan op een zeer efficiënte manier elektriciteit voor de warmtepomp worden opgewekt, er wordt duurzaam omgegaan met het gebruik van fossiele brandstoffen. In feite heeft in het gebouw een mini-elektriciteitscentrale, waarmee elektra en een kleine hoeveelheid restwarmte uit gas wordt gehaald. Dit alles is onderdeel van een collectief systeem. Zo zorgen we voor effectiever eigen gebruik van de opgewekte energie. Denken vanuit Total Cost of Ownership is belangrijk. Daarbij helpen we de bewoners te besparen op hun energielasten.