Over ANNE

ANNE helpt Alle Nederlanders Naar Energieneutraal. ANNE is een comfortabele (werk)plek waar je concrete maatregelen om jouw woning(en) te verduurzamen kunt ervaren. Bij ANNE wordt overdag door professionals samen gewerkt aan slimme oplossingen voor de grote uitdaging waar we voor staan: Gasloos wonen en leven. In de avonduren en weekenden organiseren we activiteiten voor ‘gewone’ mensen. Iedereen woont tenslotte in een woning en wil dit comfortabel blijven doen; ook zonder gas.

ANNE is een stichting zonder winstoogmerk voor en door participanten die samen de beleving compleet maken. Je kunt bij ANNE ruimtes boeken voor je eigen event of vergadering. Hiermee kan ANNE haar spreekwoordelijke schoorsteen rokend houden. Want ANNE is natuurlijk al gasloos.

Bijdragen aan een betere wereld

In oktober 2018 prijkte een enorme wereldbol op het nieuwe Jaarbeursplein: de Climate Planet. ANNE nam eerder dat jaar de uitdaging aan om een crowdfunding te starten zodat deze internationale tentoonstelling naar Nederland kon komen. Door met verschillende bedrijven en organisaties uit het stationsgebied samen te werken, werd het basis bedrag op tijd bij elkaar gebracht. ANNE gelooft dat iedere bijdrage aan een duurzame wereld, bijdraagt aan de sustainable developement goals; in de volksmond ook wel Global Goals genoemd. ANNE draagt concreet bij aan:

Team ANNE

ANNE in de media