Event 7 december, 8.00 - 13.00 uur Woningcorporaties

Renda Workshop: Het geluk ervaren

Meer informatie en aanmelden
Renda

Professional kan leren van gemaakte fouten in het verleden

Birgit Dulski is onderzoeker bij Nyenrode en onderzoekt met prof. ing Anke van Hal de derde succesfactor bij de verduurzaming van de bestaande voorraad: de bewoner.

Vorig jaar bezochten de onderzoekers de groene eco-wijken van Nederland. Daar vroegen ze bewoners naar wat zij nu echt waarderen in de woning en de wijk. Doel was te leren waar zij gelukkig van worden. Want, zo stellen Anke van Hal en Birgit Dulski: je zult de bewoner gelukkig moeten maken met iets anders dan verduurzamingsmaatregelen. Iets waar ze daadwerkelijk geluk aan ervaren. Alleen dan zijn bewoners bereid de vaak minder aantrekkelijke energetische maatregelen voor lief te nemen.

Welke lessen kunnen (moeten) we meenemen naar nu? Wat bedenken de experts van nu? Maken we nog steeds dezelfde fouten? Er wordt vanuit drie invalshoeken gekeken: vanuit antropologisch perspectief, vanuit de fysieke omgeving en vanuit praktische toepasbaarheid (wat kunnen we er mee?). Ook interessant is dat de literatuur van toen en de literatuur van nu is meegenomen.

In de spiegel kijken

In deze Renda Workshop zal Birgit Dulski de onderzoeksresultaten met Renda delen en houdt ze ons een spiegel voor. Het onderzoek laat ten minste 16 concrete verduurzamingsmaatregelen zien waar we 20 jaar geleden trots op waren maar nu, twintig jaar na dato, van moeten constateren dat het een misvatting is geweest en verkeerd heeft uitgepakt voor de bewoner.

Kosten

€ 75 voor Renda-leden en € 125 voor niet-leden.