Doe mee!

Climate Planet komt naar Utrecht!

Een groot deel van het benodigde is binnen. Doe je mee?

€ 274.000
van € 540.000
dankzij 17 deelnemers
Dagen
Uren
Minuten

Climate Planet

De succesvolle reizende internationale tentoonstelling over het klimaat, Climate Planet komt naar Utrecht. Na Bonn, Aarhus en Kopenhagen komt de Climate Planet van 6 oktober tot en met 3 november op het Jaarbeursplein in Utrecht te staan. In deze vier weken kunnen meer dan 125.000 mensen de tentoonstelling bezoeken. Een enorm bereik. En jij kunt met je organisatie dit wereldse podium gebruiken om te laten zien hoe jij een bijdrage levert aan de Global Goals. Ja ik doe mee

Waarom

Alle Nederlanders Naar Energieneutraal begint bij bewustwording en enthousiasme. We kunnen wachten tot de westelijke Nederlanders natte voeten krijgen, we in heel Nederland meer schade door extreem weer krijgen, de Groningers nog meer beven, maar we kunnen ook op een positieve manier aandacht vragen voor de noodzaak van verduurzaming. Dat willen we doen met de Climate Planet.

Wat is de Climate Planet?

De tentoonstelling bestaat uit een grote wereldbol van 20 bij 24 meter. Binnen in de Climate Planet is ruimte voor 300 gasten. Binnen is een kleinere wereldbol waarop een film van 35 minuten over de huidige staat van de aarde en de historische ontwikkeling van het klimaat wordt getoond. Er is een live stream van vier NASA satellieten. In de planet worden evenementen en bijeenkomsten over de Global Goals georganiseerd. Zo is het het Jaarbeursplein 4 weken lang het centrum van duurzaam Nederland.

Waarom hier en nu?

We moeten NU actie ondernemen.  Om de klimaatdoelen te halen kunnen we niet langer wachten met starten. Utrecht is al actief aan de slag met de Global Goals en koploper binnen Nederland. De Climate Planet komt op het nieuwe Jaarbeursplein te staan, waaronder de kersverse parkeergarage dan net geopend is. Tien oktober is de internationale dag van de duurzaamheid en ook in oktober: de derde editie van de Utrechtse Duurzame Week. Genoeg redenen om de Climate Planet nu naar Nederland en Utrecht in het bijzonder te halen.

Hoe dan?

De ervaringen uit andere steden zijn dat de bezoekers na het zien van de film beseffen dat verandering noodzakelijk is. Aanvullend op de voorstelling wordt de Climate Planet gebruikt als platform om te laten zien op welke manier wij in Nederland een bijdrage (kunnen) leveren. Zo kunnen we concreet resultaten bereiken.

De Climate Planet komt niet voor niets naar Nederland. Om de tentoonstelling op de laten bouwen en de voorstellingen te laten draaien, is €540.000,- nodig. Als we met veel partijen een financiële bijdrage leveren, kunnen we deze unieke kans met beide handen aangrijpen. Als je minimaal €1.000,- bijdraagt, bepaal je mee hoe de programmering er uit ziet. Spelregels 

De Climate Planet komt naar Utrecht; dat staat vast. Om ook echt een werelds programma neer te zetten, is meer nodig. Grijp je kans en word onderdeel van dit unieke evenement!

Wie doen al mee?

Gemeente Utrecht
Provincie Utrecht
Squarewise
Bizaline
Warp Systems
Jaga
ReignBow
Movares
Rabobank Utrecht
Stichting Max Havelaar
Gemeente Vianen
Ondernemersfonds Utrecht
Nieman Raadgevende Ingenieurs
Sustainable Development Goals Charter
Gemeente Nieuwegein

Dragen de Climate Planet een warm hart toe en helpen ANNE actief mee

Utrecht 4 Global Goals – Duurzame Week Utrecht – HomeMates – Start the future – Stroomversnelling – WIEMAN & WIEMAN