ANNE's dagboek

Hallo,

Ik zal me even voorstellen. Ik ben ANNE. Ik ben een stenen gebouw uit de jaren ’70 op het Jaarbeursplein. Jaren heb ik leeggestaan, wachtend op de dag dat ik gesloopt zou worden. Totdat een groepje mensen een ‘nieuw leven’ voor mij bedacht en realiseerde. In mijn dagboek vertel ik je graag over mijn belevenissen. Ik beloof dat ik niet iedere post begin met ‘Lief dagboek’.

Plannen gesmeed met de participanten

- 17 januari 2018

Gisteren kwam de Raad van Participanten bij elkaar om na te denken over  mijn toekomst. En niet alleen na te denken, maar ook concrete plannen te maken voor komend jaar. De korte samenvatting: De participanten gaan zelf en samen aan de slag om een bruisend programma neer te zetten zodat ANNE professional en particulier inspireert en motiveert om aan de slag te gaan met verduurzaming. Benieuwd wat dat concreet inhoudt? Hou de kalender in de gaten en mis niets!

Nooit meer zoeken

- 16 januari 2018

Niet alleen hebben mijn ruimtes mooie, poëtische namen, sinds vandaag heb ik ook schitterende naambordjes en een routekaart. Met liefde gemaakt en door Klaas-Jan voorzien van krijtverf. Dan weet je altijd waar je moet zijn en wie er achter deur nummer … is.

Niet stil gezeten

- 12 januari 2018

Hoewel een groot gedeelte van Nederland genoot van een (welverdiende) kerstvakantie, was team ANNE nog druk in de weer. Als je al bent geweest, heb je het gezien: het koffieapparaat is verplaatst. Bovenaan de trap staat hij nu. Ruimzicht is voorzien van een deur en er wordt hard gewerkt aan een wand zodat je de Cockpit gewoon kunt in en uit lopen (in plaats van op je tenen) zonder de mensen in Ruimzicht te storen. Iedere keer dat je komt, zul je weer nieuwe dingen zien. Wanneer zie ik jou?

Energie U is verhuisd

- 5 januari 2018

Ook Energie U heeft bij ANNE haar thuis gevonden. Met de steeds groter wordende groep vaste gebruikers, wordt het steeds gezelliger Chez ANNE. Je vindt regelmatig mensen van Stroomversnelling en bijna iedere dag wel de heren van HOOM. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik krijg er een warm gevoel van:-) Kom eens kennismaken, onder het genot van een lekker kopje koffie of thee

Kerstkaart

- 22 december 2017

We wensen je fijne feestdagen en een mooi 2018. Hopelijk wordt er in Nederland volgend jaar minder voor de buren gestookt:-)

Belangrijk bezoek

- 29 november 2017

Minister Kasja Ollongren bezocht Utrecht om zich te laten informeren over de ambities en stand van zaken over verduurzaming in de stad. Ze genoten van een fijne lunch met presentatie bij ANNE.

Hoe de zon stroom maakt

- 29 november 2017

Weer zo’n vraag waar veel bezoekers van ANNE niet meteen antwoord op kunnen geven. De participanten daarentegen weten er alles van. Stagiair Bram maakte deze infographic zodat je niet alleen leert hoe een zonnepaneel werkt, maar ook welke soorten er zijn. Je vindt de verschillende soorten trouwens bij mij op boven op het dak en achter op het demodak.

Hoe werkt een warmtepomp eigenlijk?

- 21 november 2017

Die vraag stelden we aan onze stagiair Bram. Behalve diverse leuke filmpjes, maakte hij ook een poster voor ANNE. Want voor een leek is “een warmtepomp een warmtepomp”. De technisch iets meer onderlegde mensen weten dat dat niet zo is. Daarom heeft ANNE ook verschillende merken, soorten, types en maten staan. Om juist dat zichtbaar, tastbaar en uitlegbaar te maken. Je kunt hem lekker groot  downloaden

Kijk hem eens schitteren

- 16 oktober 2017

Nou, daar staat ‘ie dan: De Duurzame Week Award. Afgelopen zaterdag kreeg ANNE in de categorie Service deze prachtige award uitgereikt. Hij is te bewonderen in Ruimzicht. De Award is tenslotte van ons allemaal! Iedereen die ANNE helpt, heeft geholpen en heeft gestemd: Bedankt!

Dag van de duurzaamheid

- 10 oktober 2017

Op de Dag van de Duurzaamheid kon je allerlei leuke dingen doen in Utrecht. Ik kreeg vandaag bijvoorbeeld scholieren op bezoek voor een Youth Challenge en een groep enthousiaste wandelaars. De Green Business Club Utrecht organiseerde een rondwandeling die uiteraard ook ANNE aandeed. Judith Sterkenburg van de Green Business Club stuurde een bedankje en mooie foto’s: “Het was een geweldige middag en we hebben veel enthousiaste reacties gekregen.” 

Lees ook het verslag op de website van de Green Business Club.

M&M&M's

- 28 september 2017

Klinkt lekker he? Deze MMM’s staan voor de Monitoring Match Making van Stroomversnelling. Zo’n 80 professionals met expertise op het gebied van monitoring kwamen bij ANNE bij elkaar. Brigitte Berends (Kwartiermakers in de Bouw) faciliteerde namens Stroomversnelling deze dag. Haar samenvatting: “We hadden een hele goede energie in de zaal. Al was even buiten uitblazen op het fijne terras ook erg fijn.” En dat horen we graag:-)

HOOM is @home bij ANNE

- 26 september 2017

Coöperatie HOOM is al een tijdje ‘kind aan huis’. Vandaag werd de overeenkomst getekend. Officieel welkom bij ANNE dus:-)

Zoete inval

- 22 september 2017

Soms heb je ineens een leuke groep mensen over de vloer. Zo ook vandaag. Een groep Delftse studenten van Delft Sustainable Energy Association (DelftSEA) was op bezoek bij Sustainer Homes en kwam ook direct bij ANNE op bezoek. En ook leuk: ze zijn altijd op zoek naar onderzoeksopdrachten of stageplekken. Wie ze zijn lees je hier.

“The Delft Sustainable Energy Association (DelftS.E.A.) is the study association for the MSc Sustainable Energy Technology (SET) students founded in 2016 at the Delft University of Technology (TU Delft) . Its purpose is to provide academic and professional support for SET students throughout their study at TU Delft. DelftS.E.A. also aims to create a strong social bond among SET students, alumni and professionals working in the sustainable field. “

 If you have any concerns, questions or suggestions, you can always reach us on this email DelftSEA@tudelft.nl

Dit is Bram

- 15 september 2017


Bram is sinds 4 september onze stagiair. Bram heet Van den Berg en komt uit Uithoorn. Hij studeert Geomedia & Design in Almere. In de nieuwsbrief van komende week stelt hij zich aan je voor. Maar een sneak preview: hij maakt filmpjes voor en over ANNE. De eerste filmpjes vind je al op YouTube

 

Volle bak bij de 1e informatieavond

- 5 september 2017

Zo’n 50 Utrechters kwamen naar de 1e informatie avond bij ANNE. Energie U organiseerde de avond. Met presentaties en uitleg van leveranciers voor ieder wat wils. Zo waren Warp Systems, Energiedak, Rabobank en Mitsubishi van de partij. De volgende informatie avond is op 9 oktober. Die wordt georganiseerd door Energie U en de Duurzame Week.

Spannend, zo'n 1e informatie avond

- 4 september 2017

De vakantie is nu officieel voorbij in het hele land. En dat merk ik! De afgelopen twee weken was het al flink vol met bezoekers, werkers, overleggers en andere leuke mensen. Vandaag is de eerste informatie avond bij ANNE. Er volgen er nog drie dit najaar. Ik laat je uiteraard weten hoe het was.

Cursus op een zomerse augustusdag

- 23 augustus 2017

In de nieuwsbrief heb je al kennis gemaakt met de gastmensen. Vandaag hebben de gastmensen zelf ook weer kennis gemaakt met een aantal leveranciers die mij hebben ‘aangekleed’. Zo kunnen zij bezoekers goed informeren over wat er bij ANNE te zien en beleven is. Geconcentreerde gezichten, enthousiaste verhalen en een plekje op het zonnige dakterras. Wil je ook gastheer of -vrouw worden? Geef het door aan Arthur of Serena

Ons kent ons

- 4 juli 2017

De familie wordt groter en hechter. Steeds meer participanten leren elkaar kennen en ontdekken gezamenlijke kansen. Vanmorgen bijvoorbeeld. Toen kwamen mijn gastmensen bij elkaar om van een aantal familieleden te horen ‘wat ze nou precies te bieden hebben’. In leuke één op één gesprekken leerden de gastheren en -vrouwen de techniek en het verhaal achter de techniek kennen. En in de tussentijd ontstonden er vonkjes tussen de verschillende mensen.

Vandaag staat er nog een meet up met familieleden op het programma. Familiedag dus.

Bekijk ook het filmpje dat we maakten

Moe en voldaan

- 23 juni 2017

De afgelopen weken is er door veel familieleden hard gewerkt zodat ik in stijl onthuld kon worden. Vandaag was het zo ver. Met zo’n 100 gasten was het een volle bak. Gedeputeerde Pim van den Berg en wethouder Lot van Hooijdonk legden de laatste hand aan mijn deurschildering waarna het feest los kon barsten. Het was even aanpoten met de hitte, maar ik kijk moe en voldaan terug op een geslaagd event. Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om iedereen die mij heeft gemaakt tot wat ik nu ben te bedanken!

De foto’s zijn van Sem van der Wal

Klaar voor de start

- 23 juni 2017

Wat is er hard gewerkt deze week! Vandaag is D-day. Mijn nieuwe uiterlijk wordt officieel onthuld. Nog even de puntjes op de i en dan gaan!

Netjes binnen de lijntjes

- 19 juni 2017

Poeh, het is hartstikke warm maar dat weerhoudt de kunstenaars van Graphic Surgery en de vele anderen die aan het werk zijn niet. Er wordt sinds vorige week keurig binnen de lijntjes geschilderd. De mannen van Sto Isoned legden de laatste hand aan het stucwerk op de gevelisolatie waarna de kunstenaars aan de slag kunnen. En behalve heel veel veranderingen aan de buitenkant, heb ik ook nog een tuin gekregen!

Basis make-upje

- 11 juni 2017

Ja ik weet het, het is weekend. Dat weten ook de noeste arbeiders die dit weekend mijn basis make-up hebben aangebracht. Want komende week word ik onder handen genomen door een paar heuse kunstenaars. Ik heb er zin in!

Het Nieuwe Leven Magazine

- 7 juni 2017

Het was even spannend, maar de regen en de wind namen net op tijd af voor de lancering van het Utrechtse Leven Magazine. Op mijn kersverse dakterras. In het nieuwe magazine vind je op pagina 116 een artikel over mij. Arthur en Serena hebben een interview gegeven en een fotoshoot, uiteraard bij mij, gedaan. Benieuwd? Blader eens door de online editie heen

Familieberaad

- 30 mei 2017

De partijen en mensen die ANNE mogelijk maken noem ik vanaf nu mijn familie. Net als een echte familie zijn we hecht en zetten we samen de schouders er onder. Op deze zonnige dinsdag hadden we ons eerste familie beraad. Met zo’n 20 enthousiastelingen, een goede sfeer en mooie onderwerpen kijk ik terug op een mooie middag. Lees ook de terugblik om niets te missen

Oh, wat word ik mooi

- 4 mei 2017

Misschien heb je het al gezien of gehoord, maar ik word ‘gepimpt’. Ter ere van 100 jaar De Stijl krijg ik een heel nieuw uiterlijk. Een aantal kunstenaars gaat in de komende maand met mijn uiterlijk aan de slag. Maar dat is nog niet alles. Ik krijg ook een lift met uitkijkpunt en een dakterras. Op vrijdag 23 juni organiseer ik een openingsfeest en laat ik mijn nieuwe look aan de wereld zien.